Deuren en kozijnen schilderen in Arnhem

Deuren en kozijnen verven vergt iets meer precisie dan het schilderen van bijvoorbeeld wanden en plafonds. Het oppervlakte is kleiner en de vele hoekjes maken het er niet makkelijker op. Kunnen uw deuren en kozijnen wel een likje verf gebruiken maar ziet u zelf kozijnen en deuren verven niet zitten? de door ons aangedragen professional heeft gecertificeerde schilders in dienst die het werk graag voor u uit handen nemen. In Arnhem en omgeving zijn wij al jaren een succesvol schildersbedrijf.

Houten kozijnen verven

Kozijnen en deuren worden van oorsprong van hout gemaakt. Belangrijk bij het verven van hout is dat het hout in goede staat is. Hout kan worden aangetast door schimmels, waardoor het gaat rotten. Vooral wanneer schilderwerk niet goed wordt onderhouden, kan dit sneller gebeuren. Het is belangrijk om hout goed voor te behandelen voordat er een nieuwe laag verf op komt. Lees meer over het onderhoud van schilderwerk.

Kunststof kozijnen verven

Vanwege de onderhoudsvriendelijkheid van kunststof worden kozijnen en deuren nu ook van dit materiaal gemaakt. Kunststof hoeft niet geverfd te worden, maar dit kan wel. Wanneer het materiaal een lelijke kleur heeft is kunststof kozijnen verven een goede optie. Kunststof verven vereist wel een andere aanpak dan hout verven. Om te voorkomen dat het materiaal de verf opzuigt, moet er altijd een primer op het kunststof aangebracht worden. Let goed op: er zijn speciale primers voor kunststof.

Aluminium kozijnen schilderen

Aluminium kozijnen zijn erg sterk en zeer geschikt voor grote raamoppervlakten. Aluminium is iets kostbaarder dan kunststof en hout, maar net als kunststof wel onderhoudsvrij. Net als kunststof hoef je aluminium niet te verven, ook al kan dit uiteraard wel. Vaak zit er op aluminium een extra laagje dat corrosie tegengaat. Dit laagje zorgt ervoor dat de verf niet goed aan het oppervlak hecht. Voordat aluminium geschilderd kan worden, moet het materiaal dus goed geschuurd worden. Wilt u uw binnen en/of buiten kozijnen of deuren laten verven? Wij helpen u graag.